Accept Terms of Service?

There are new terms of service. You need to accept them before proceeding with the use of ILIAS. Read the following document carefully and give your consent or dissent at the bottom of the page.
Logo

Prezentul acord reglementeaza termenii de utilizare ai platformei e-Learning ILIAS dezvoltata de Departamentul pentru invatamant distribuit avansat la distanta (DIDAD). Puteti accesa prezentul acord in orice moment, facand clic pe "User agrement" in pagina de conectare la ILIAS. Acesti termeni pot fi modificati din cand in cand; data revizuirii celei mai recente va apare pe aceasta pagina. Nerespectarea conditiilor stabilite in acordul de utilizare poate conduce la interzicerea accesul in continuare si poate duce, de asemenea, la sesizarea autoritatilor competente pentru investigare administrativa, disciplinara sau penala.

Platforma e-Learning ILIAS ofera utilizatorilor accesul la o colectie bogata de resurse on-line, materiale de curs, forum de discutii, download, stiri, articole, link-uri, chestionare, etc, denumite in continuare servicii.

Continutul de invatare publicat in acest sistem este protejat de legile dreptului de autor, nationale si internationale. Materialele continute sunt destinate activitatilor de educare, instruire si formare. Participantii la aceste activitati au dreptul de a afisa, citi, imprima, descarcati si / sau salva o copie a materialului pentru uzul personal. Aceste materiale sau parti a acestor materiale, nu pot fi reproduse, stocate in alte sisteme, distribuite sau transmise sub orice forma sau prin orice mijloace, fara acordul prealabil scris al detinatorului drepturilor de autor.

Ca o cerinta pentru accesul si utilizarea acestei platforme, sunteti de acord sa nu utilizati un limbaj obscen, indecent sau ofensator si sa nu incarcati, afisati sau transmiteti prin orice mijloace a continutului care este ilegal, daunator, amenintator, insultator, hartuitor, defaimator, vulgar, calomnios, care atenteaza la intimitatea unei persoane, rauvoitor, rasial sau inacceptabil din orice punct de vedere. In plus este interzis:

 • a se substitui unei alte persoane, moderator de forum ori denaturarea identitatii unei persoane;
 • falsificarea sau manipularea in orice mod a identificatorilor in scopul de a masca originea oricarui continut vehiculat prin intermediul acestor servicii;
 • incarcarea, afisarea sau transmiterea prin orice mijloace a continutului pe care nu aveti dreptul sa il publicati, se afla sub incidenta unui contract sau in custodie (informatii interne, informatii personale si confidentiale sau informatii dobandite ca urmare a unui contract de angajare sau a unor acorduri de confidentialitate);
 • incarcarea, afisarea sau transmiterea prin orice mijloace a continutului care incalca un brevet, marca, secret de piata, drept de autor, sau alte drepturi de proprietate, denumite in continuare drepturi, ale oricarei parti;
 • incarcarea, afisarea sau transmiterea prin orice mijloace a reclamelor nesolicitate si neautorizate, materiale promotionale, email-uri nesolicitate, sau orice alta forma de solicitari, cu exceptia celor care sunt destinate utilizarii normale;
 • incarcarea, afisarea sau transmiterea prin orice mijloace a materialelor care contin virusi informatice sau coduri, fisiere ori programe destinate intreruperii, distrugerii sau limitarii functionarii programelor de calculator sau dispozitivelor si echipamentelor de comunicatii;
 • interventia sau subminarea serviciilor, serverelor, retelelor conectate la aceste servicii ori nesupunerea la regulile, procedurile, politicile sau reglementarile pentru retelele conectate la aceste servicii;
 • transmiterea datelor de identificare a conturilor de utilizator si a parolelor.

Prin acceptarea prezentului acord va asumati raspunderea ca materialele incarcate sau informatiile vehiculate de catre dumneavoastra pe aceasta Platforma e-Learning nu intra in categoria informatiilor clasificate.


ACORD PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Din data de 25 mai 2018, Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date, produce efecte pe teritoriul Uniunii Europene.

 1. Universitatea Nationala de Aparare "Carol I", prin Departamentul pentru invatamant distribuit avansat la distanta, denumita in continuare universitatea, in calitate de operator de date cu caracter personal detine sau urmeaza sa detina urmatoarele tipuri de date cu caracter personal: nume, prenume, nume de utilizator, gen, institutie, adresa de email.

 2. Baza legala pentru prelucarea acestor date: art.6 si art.9 din Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date.

 3. Termenul de prelucrare a datelor: perioada nedeterminata.

 4. Scopul prelucrarii datelor cu caracter personal: identificarea in vederea permiterii accesarii in conditii optime a resurselor si serviciilor educationale online, furnizarea continutului educational corespunzator drepturilor de acces, rezolvarea diverselor solicitari prin intemediului email-ului, al forumului sau prin intermediul altor instrumente de evaluare si comunicare furnizate de catre platforma educationala ILIAS.

 5. Drepturile de care beneficiez:

  • Dreptul de a accesa date si de a primi informatii despre utilizarea acestora;
  • Dreptul de a cere corectarea si/sau completarea informatii (dreptul la rectificare);
  • Dreptul de a cere stergerea datelor (dreptul de a fi uitat);
  • Dreptul de a restrictiona utilizarea datelor;
  • Dreptul de a primi datele intr-un format portabil;
  • Dreptul de a ma opune prelucrarii datelor;
  • Dreptul de a imi retrage consimtamantul pentru prelucrarea datelor;
  • Dreptul de a apela catre o autoritate de supraveghere.
 6. Totodata inteleg faptul ca universitatea poate furniza datele personale colectate catre alt operator in scopul desfasurarii in conditii optime a activitatii. Celalalt operator are aceleasi obligatii referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal ca si universitatea.

 7. Departamentul pentru invatamant distribuit avansat la distanta se supune masurilor tehnice si de siguranta impuse de legislatia in vigoare pentru a proteja datele personale ale dumneavoastra impotriva accesului neautorizat.

 8. Responsabilul cu protectia datelor personale din cadrul universitatii poate fi contactat folosind datele de contact de pe site-ul universitatii.

 9. Prin continuarea operatiunii de creare a contului/mentinerea contului deja creat, avand in vedere prevederile de mai sus si ale art.7. din Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date, imi exprim acordul ca Universitatea Nationala de Aparare "Carol I", prin Departamentul pentru invatamant distribuit avansat la distanta, sa detina si sa prelucreze datele mele cu caracter personal.